Het Webservices blok maakt het mogelijk om via de TablrtForms API, documenten aan te maken, te bewerken en te verwijderen. Daarnaast is het ook mogelijk om de webservices van andere software te benaderen.

TabletForms POST

De POST webservice wordt voornamelijk gebruikt voor het aanmaken/bijwerken van documenten in TabletForms. (zie de webservices omschrijving/uitleg)

URL:  Het url adres van de webservice. (bijvoorbeeld https://tf2.tablet-forms.nl/Formuliers/CreateXML )

XML bestand: Lijst van xml gegevens bestanden die in de workflow zijn aangemaakt. Door één te selecteren wordt deze aan de TabletForms API aangeboden.

Antwoord bestand: Naam van het bestand waarin het antwoord/terugkoppling van de TabletForms webservices in wordt opgeslagen. (Bijvoorbeeld: <a success="Succes" documentnr="350732" />

TabletForms GET

De GET webservice wordt voornamelijk voor het aanpassen van de document eigenschappen gebruikt in TabletForms. (zie webservice omschrijving/uitleg)

URL:  Het url adres van de webservice. (bijvoorbeeld https://tf2.tablet-forms.nl/Formuliers/EditXML )

XML bestand: Lijst van xml gegevens bestanden die in de workflow zijn aangemaakt. Door één te selecteren wordt deze aan de TabletForms API aangeboden.

Antwoord bestand: Naam van het bestand waarin het antwoord/terugkoppling van de TabletForms webservices in wordt opgeslagen. (Bijvoorbeeld: <a success="Succes"  />)

Webservice

De Webservice ondersteund de meest voorkomende bewerkingen zoals GET, POST PUT, DELETE en PATCH met als gegevens bestanden json of xml (afhankelijk wat de aan te spreken webservice nodig heeft).

URL:  Het url adres van de webservice. Deze wordt eventueel aangevuld met het URL bestand.

URL bestand:  Aangezien de webservice url ook variabel kan zijn met gegevens van het formulier, kan deze ook als gegevens tekst bestand aangemaakt worden en wordt de inhoud achter de inhoud van het URL veld geplakt om samen één url te vormen.

JSON/XML bestand: Lijst van json/xml gegevens bestanden die in de workflow zijn aangemaakt. Door één te selecteren wordt deze aan de TabletForms API aangeboden.

SSL: SSL staat voor Secure Sockets Layer. SSL zorgt dat het verzenden van de webservice gegevens via een versleutelde verbinding gaat.

Headers: Mogelijkheid om extra Headers en een waarde mee te geven aan de webservice.

Antwoord bestand: Naam van het bestand waarin het antwoord/terugkoppling van de TabletForms webservices in wordt opgeslagen. Als deze json format is wordt deze automatisch omgezet naar xml.