Het Voorwaarde blok zorgt ervoor dat er meerdere routes binnen een workflow vastgelegd kunnen worden. Dit gebeurt op basis van de waarde van één of meer velden van het formulier. Als de voorwaarde WAAR is zullen de workflow blokken onder WAAR worden uitgevoerd, en anders de workflow blokken onder ONWAAR. Een veel gebruikte voorwaarde is de controle of het veld tf_Verzonden de waarde TRUE heeft. Als dit WAAR is wordt er een PDF bestand aangemaakt en per e-mail verzonden. Indien dit ONWAAR is wordt er geen verder workflow stappen uitgevoerd.

Een voorwaarde blok kan pas verwijdert worden indien er geen blokken onder één van de uitkomsten (WAAR/ONWAAR) staan.

Bron:

Het bron gegevens bestand met de velden die gebruikt worden voor de voorwaarde, standaard is dit TabletForms.xml, maar er kan een eigen xml bron bestand in de workflow aangemaakt worden en hier geselecteerd worden.

Voorwaarde:

ALS: Hier wordt de veldnaam ingevuld welke gebuikt wordt voor de voorwaarde controle (bijv. tf_Verzonden)

Keuze: Of de waarde van de opgegeven veldnaam "is gelijk aan" of "is niet gelijk aan" het waarde veld

Waarde veld: De te controleren waarde van het veld, deze kan ook leeg blijven (bijv. is niet gelijk aan leeg)
+ Nog een voorwaarde controle toevoegen

- Voorwaarde verwijderen