Het Verzenden blok zorgt voor dat de aangemaakte bestanden in de workflow verzonden worden per email, of in een map worden geplaatst waar deze gedeeld worden zoals ftp, dropbox, google drive, of onedrive. Bestanden kunnen ook naar een samenvoeg map verzonden worden of een bijlage map waarbij ze via een unieke link opgevraagd kunnen worden.

Email - Workflow
Het verzenden van een email met één of meerder bestanden uit de workflow.

Bestanden: Bij de Email - Workflow optie worden alleen de gegevensbestanden bestanden getoond die tijdens de workflow van het formulier aangemaakt worden. Door ze te selecteren worden deze in de email als bijlage toegevoegd.

Aan: Één of meerdere e-mailadressen waar de e-mail naar toe gestuurd moet worden. Meerdere e-mailadressen worden door een puntkomma ; gescheiden. De invoer maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_gebruiker_email']  (zie uitleg Workflow variabelen).

CC: Één of meerdere e-mailadressen waar een kopie van de e-mail naar toe gestuurd moet worden. Meerdere e-mailadressen worden door een puntkomma ; gescheiden. De invoer maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_gebruiker_email']  (zie uitleg Workflow variabelen).

BCC: Één of meerdere e-mailadressen waar een blinde kopie van de e-mail naar toe gestuurd moet worden. Blinde kopie e-mailadressen zijn niet zichtbaar voor Aan en CC e-mailadres ontvangers. Meerdere e-mailadressen worden door een puntkomma ; gescheiden. De invoer maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_gebruiker_email']  (zie uitleg Workflow variabelen).

Afzender: Het e-mailadres dat als afzender gebruikt wordt. Als men op de e-mail antwoord zal dit standaard naar net het afzender e-mailadres verzonden worden. Het TabletForms afzender e-mailadres is output@tablet-forms.nl. Als er een eigen bedrijf afzender e-mail adres gebruikt wordt, moet ook het spf record op de bedrijf e-mail server aangevuld worden met: tf1.tablet-forms.nl, anders wordt de e-mail snel als spam gekenmerkt.

Onderwerp: Het onderwerp van de email. De invoer maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_gebruiker_email']  (zie uitleg Workflow variabelen).

Bericht: De tekst en inhoud van de email. Deze kan opgemaakt worden met afbeeldingen, tabellen, hyperlinks en tekst styling. De invoer maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_documentnaam']  (zie uitleg Workflow variabelen).

Email - Samenvoegen
Bij de Samenvoegen optie worden alle bestanden die in de samenvoeg map aanwezig zijn toegevoegd aan de email als bijlagen.

Samenvoegen map: Locatie waar één of meerdere bestanden in de worklow of door ander workflows zijn aangemaakt. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals bijvoorbeeld Workflow_16\['tf_Projectnr']\  (zie uitleg Workflow variabelen)

Aan: Één of meerdere e-mailadressen waar de e-mail naar toe gestuurd moet worden. Meerdere e-mailadressen worden door een puntkomma ; gescheiden. De invoer maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_gebruiker_email']  (zie uitleg Workflow variabelen).

CC: Één of meerdere e-mailadressen waar een kopie van de e-mail naar toe gestuurd moet worden. Meerdere e-mailadressen worden door een puntkomma ; gescheiden. De invoer maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_gebruiker_email']  (zie uitleg Workflow variabelen).

BCC: Één of meerdere e-mailadressen waar een blinde kopie van de e-mail naar toe gestuurd moet worden. Blinde kopie e-mailadressen zijn niet zichtbaar voor Aan en CC e-mailadres ontvangers. Meerdere e-mailadressen worden door een puntkomma ; gescheiden. De invoer maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_gebruiker_email']  (zie uitleg Workflow variabelen).

Afzender: Het e-mailadres dat als afzender gebruikt wordt. Als men op de e-mail antwoord zal dit standaard naar net het afzender e-mailadres verzonden worden. Het TabletForms afzender e-mailadres is output@tablet-forms.nl. Als er een eigen bedrijf afzender e-mail adres gebruikt wordt, moet ook het spf record op de bedrijf e-mail server aangevuld worden met: tf1.tablet-forms.nl, anders wordt de e-mail snel als spam gekenmerkt.

Onderwerp: Het onderwerp van de email. De invoer maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_gebruiker_email']  (zie uitleg Workflow variabelen).

Bericht: De tekst en inhoud van de email. Deze kan opgemaakt worden met afbeeldingen, tabellen, hyperlinks en tekst styling. De invoer maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_documentnaam']  (zie uitleg Workflow variabelen).

FTP

File transfer protocol (FTP) is een protocol dat uitwisseling van bestanden tussen computers vergemakkelijkt. Het standaardiseert een aantal handelingen die tussen besturingssystemen vaak verschillen. Om toegang tot een FTP map te krijgen moet deze eerst door TabletForms worden opgezet en geautoriseerd , neem hiervoor contact op met TabletForms.

FTP map: Locatie waar één of meerdere bestanden in de worklow of door ander workflows zijn aangemaakt. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals bijvoorbeeld Workflow_16\['tf_Projectnr']\  (zie uitleg Workflow variabelen).

Bestanden: Lijst van bestanden die door de workflow zijn aangemaakt. De geselecteerde bestanden worden in de FTP map geplaatst.

Dropbox

Dropbox is een clouddienst voor het online opslaan van bestanden. De gebruiker kan er bestanden mee synchroniseren met verschillende computers en mobiele apparaten en ze tegelijkertijd delen met derden. Om toegang tot een Dropbox map te krijgen moet deze eerst door TabletForms worden opgezet en geautoriseerd, neem hiervoor contact op met TabletForms.

Dropbox map: Locatie waar één of meerdere bestanden in de worklow of door ander workflows zijn aangemaakt. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals bijvoorbeeld Workflow_16\['tf_Projectnr']\  (zie uitleg Workflow variabelen).

Bestanden: Lijst van bestanden die door de workflow zijn aangemaakt. De geselecteerde bestanden worden in de Dropbox map geplaatst.

OneDrive

OneDrive is een clouddienst voor het online opslaan van bestanden. De gebruiker kan er bestanden mee synchroniseren met verschillende computers en mobiele apparaten en ze tegelijkertijd delen met derden. Om toegang tot een OneDrive map te krijgen moet deze eerst door TabletForms worden opgezet en geautoriseerd, neem hiervoor contact op met TabletForms.

OneDrive map: Locatie waar één of meerdere bestanden in de worklow of door ander workflows zijn aangemaakt. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals bijvoorbeeld Workflow_16\['tf_Projectnr']\  (zie uitleg Workflow variabelen).

Bestanden: Lijst van bestanden die door de workflow zijn aangemaakt. De geselecteerde bestanden worden in de OneDrive map geplaatst.

Google Drive

Google Drive is een clouddienst voor het online opslaan van bestanden. De gebruiker kan er bestanden mee synchroniseren met verschillende computers en mobiele apparaten en ze tegelijkertijd delen met derden. Om toegang tot een Google Drive map te krijgen moet deze eerst door TabletForms worden opgezet en geautoriseerd, neem hiervoor contact op met TabletForms.

Google Drive map: Locatie waar één of meerdere bestanden in de worklow of door ander workflows zijn aangemaakt. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals bijvoorbeeld Workflow_16\['tf_Projectnr']\  (zie uitleg Workflow variabelen).

Bestanden: Lijst van bestanden die door de workflow zijn aangemaakt. De geselecteerde bestanden worden in de Google Drive map geplaatst.

Samenvoegen

De samenvoegen map is een locatie waar bestanden in de workflow worden geplaatst zodat deze verder in de workflow of door andere workflows opgehaald kunnen worden voor het samenvoegen van gegevens/verzenden van alle aanwezige bestanden.

Samenvoegen map: Locatie waar één of meerdere bestanden in de worklow of door ander workflows zijn aangemaakt. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals bijvoorbeeld Workflow_16\['tf_Projectnr']\  (zie uitleg Workflow variabelen).

Bestanden: Lijst van bestanden die door de workflow zijn aangemaakt. De geselecteerde bestanden worden in de Samenvoegen map geplaatst.

Bijlagen

Bestanden die gedeeld worden via een unieke link worden in de Bijlagen map geplaatst, zodat deze via de url op te vragen zijn. Het URL bestaat uit de volgende onderdelen:  https://['SERVERADRES']/share/['CustomerID']/['FormID']/['share_key']/['tf_documentnr'].pdf

Bijlagen map: De bijlagen map is een locatie waar gedeelde bestanden via een unieke link geopend kunnen worden.

Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals bijvoorbeeld Workflow_16\['tf_Projectnr']\  (zie uitleg Workflow variabelen).

Bestanden: Lijst van bestanden die door de workflow zijn aangemaakt. De geselecteerde bestanden worden in de Bijlagen map geplaatst.