Het Gegevens samenvoegen blok zorgt ervoor dat gegevens van meerdere formulieren samen gebundeld wordt tot één overzicht of data bestand.

Samengevoegd XML - Workflow

Bij de Workflow optie worden alleen de gegevensbestanden bestanden getoond die tijdens de workflow van het formulier aangemaakt worden.

Naam: Naam van het gegevens bestand. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_documentnaam']  (zie uitleg Workflow variabelen)

Bestanden: Lijst van XML bestanden die in de workflow zijn aangemaakt, door deze te selecteren worden deze samengevoegd. De geselecteerde bestanden worden tussen het <root> element geplaatst waardoor de volgende XML structuur ontstaat. In het voorbeeld is het eerste formulier oranje, en het tweede groen.

<root>

<form>

<field name="tf_fieldname" value="field data" />

</form>

<form>

<field name="tf_fieldname" value="field data" />

</form>

</root>

Maatwerk xsl: In plaats van via de standaard XML structuur te werken is het ook mogelijk een xsl bestand te importeren zodat er ook meer complexe opties gebruikt kunnen worden om het gegevens bestand te maken, zoals bijvoorbeeld elk <form> element voorzien van een oplopend nummer Voorbeeld: samenvoegen xml.xsl

Samengevoegd XML - Samenvoegen

Bij de Samenvoegen optie worden alle XML bestanden die in de samenvoeg waarde aanwezig zijn samengevoegd tot één gebundeld XML bestand (worden tussen het <root> element geplaatst).

Naam: Naam van het gegevens bestand. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_documentnaam']  (zie uitleg Workflow variabelen)

Samenvoegen waarde: Gegevens locatie waar alle aanwezige XML bestanden worden samengevoegd. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals bijvoorbeeld Workflow_16\['tf_Projectnr']\  (zie uitleg Workflow variabelen)

Maatwerk xsl: In plaats van via de standaard XML structuur te werken is het ook mogelijk een xsl bestand te importeren zodat er ook meer complexe opties gebruikt kunnen worden om het gegevens bestand te maken, zoals bijvoorbeeld elk <form> element voorzien van een oplopend nummer Voorbeeld: samenvoegen xml.xsl

Samengevoegd CSV - Workflow

Bij de Workflow optie worden alleen de gegevensbestanden bestanden getoond die tijdens de workflow van het formulier aangemaakt worden.

Naam: Naam van het gegevens bestand. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_documentnaam']  (zie uitleg Workflow variabelen)

Bestanden: Lijst van XML bestanden die in de workflow zijn aangemaakt, door deze te selecteren worden deze samengevoegd. De geselecteerde bestanden worden tussen het <root> element geplaatst waardoor de volgende XML structuur ontstaat. In het voorbeeld is het eerste formulier oranje, en het tweede groen.

<root>

<form>

<field name="tf_fieldname" value="field data" />

</form>

<form>

<field name="tf_fieldname" value="field data" />

</form>

</root>

Maatwerk xsl (VERPLICHT): Omdat de gegevens voor het CSV bestand zo divers kunnen zijn en de kolom titel overeen moet komen met de gegevens uit meerdere formulieren op de meerdere regels is het gebruik van een maatwerk xsl verplicht. Voorbeeld: samenvoegen_csv.xsl

Samengevoegd CSV - Samenvoegen

Bij de Samenvoegen optie worden alle XML bestanden die in de samenvoeg waarde aanwezig zijn samengevoegd tot één gebundeld XML bestand (worden tussen het <root> element geplaatst).

Naam: Naam van het gegevens bestand. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_documentnaam']  (zie uitleg Workflow variabelen)

Samenvoegen waarde: Gegevens locatie waar alle aanwezige XML bestanden worden samengevoegd. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals bijvoorbeeld Workflow_16\['tf_Projectnr']\  (zie uitleg Workflow variabelen)

Maatwerk xsl (VERPLICHT): Omdat de gegevens voor het CSV bestand zo divers kunnen zijn en de kolom titel overeen moet komen met de gegevens uit meerdere formulieren op de meerdere regels is het gebruik van een maatwerk xsl verplicht. Voorbeeld: samenvoegen_csv.xsl

Samengevoegd EXCEL - Workflow

Bij de Workflow optie worden alleen de gegevensbestanden bestanden getoond die tijdens de workflow van het formulier aangemaakt worden.

Naam: Naam van het gegevens bestand. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_documentnaam']  (zie uitleg Workflow variabelen)

Bestanden: Lijst van XML bestanden die in de workflow zijn aangemaakt, door deze te selecteren worden deze samengevoegd. De geselecteerde bestanden worden tussen het <root> element geplaatst waardoor de volgende XML structuur ontstaat. In het voorbeeld is het eerste formulier oranje, en het tweede groen.

<root>

<form>

<field name="tf_fieldname" value="field data" />

</form>

<form>

<field name="tf_fieldname" value="field data" />

</form>

</root>

Maatwerk xsl (VERPLICHT): Voor het koppelen van de formulier veld gegevens aan de juiste cel in excel is een maatwerk xsl verplicht. De maatwerk gegevens worden gebruikt om het Excel layout bestand te vullen. Het Excel layout bestand kan al opgemaakte werkbladen en formules bevatten, die verder aangevuld worden met de gegevens van het TabletForms formulier. De cellen die gevuld moeten worden met de formulier gegevens dienen in het excel bestand dezelfde naam als het veldnaam te krijgen:

Voorbeeld bestanden: voorbeeld data excel sjabloon samevoegen.xlsx en samevoegen_excel.xsl

Samengevoegd EXCEL - Samenvoegen

Bij de Samenvoegen optie worden alle XML bestanden die in de samenvoeg waarde aanwezig zijn samengevoegd tot één gebundeld XML bestand (worden tussen het <root> element geplaatst).

Naam: Naam van het gegevens bestand. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_documentnaam']  (zie uitleg Workflow variabelen)

Samenvoegen waarde: Gegevens locatie waar alle aanwezige XML bestanden worden samengevoegd. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals bijvoorbeeld Workflow_16\['tf_Projectnr']\  (zie uitleg Workflow variabelen)

Maatwerk xsl (VERPLICHT): Voor het koppelen van de formulier veld gegevens aan de juiste cel in excel is een maatwerk xsl verplicht. De maatwerk gegevens worden gebruikt om het Excel layout bestand te vullen. Het Excel layout bestand kan al opgemaakte werkbladen en formules bevatten, die verder aangevuld worden met de gegevens van het TabletForms formulier. De cellen die gevuld moeten worden met de formulier gegevens dienen in het excel bestand dezelfde naam als het veldnaam te krijgen:

Voorbeeld bestanden: voorbeeld data excel sjabloon samevoegen.xlsx en samevoegen_excel.xsl

Samengevoegd JSON - Workflow

Bij de Workflow optie worden alleen de gegevensbestanden bestanden getoond die tijdens de workflow van het formulier aangemaakt worden

Naam: Naam van het gegevens bestand. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_documentnaam']  (zie uitleg Workflow variabelen)

Bestanden: Lijst van XML bestanden die in de workflow zijn aangemaakt, door deze te selecteren worden deze samengevoegd. De geselecteerde bestanden worden tussen het <root> element geplaatst waardoor de volgende XML structuur ontstaat. In het voorbeeld is het eerste formulier oranje, en het tweede groen.

<root>

<form>

<field name="tf_fieldname" value="field data" />

</form>

<form>

<field name="tf_fieldname" value="field data" />

</form>

</root>

Maatwerk xsl (VERPLICHT): Omdat de gegevens voor het JSON bestand zo divers kunnen zijn en de gegevens uit meerdere formulieren komen is het gebruik van een maatwerk xsl verplicht. Voorbeeld: samenvoegen_json.xsl

Samengevoegd JSON - Samenvoegen

Bij de Samenvoegen optie worden alle XML bestanden die in de samenvoeg waarde aanwezig zijn samengevoegd tot één gebundeld XML bestand (worden tussen het <root> element geplaatst).

Naam: Naam van het gegevens bestand. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_documentnaam']  (zie uitleg Workflow variabelen)

Samenvoegen waarde: Gegevens locatie waar alle aanwezige XML bestanden worden samengevoegd. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals bijvoorbeeld Workflow_16\['tf_Projectnr']\  (zie uitleg Workflow variabelen)

Maatwerk xsl (VERPLICHT): Omdat de gegevens voor het JSON bestand zo divers kunnen zijn en de gegevens uit meerdere formulieren komen is het gebruik van een maatwerk xsl verplicht. Voorbeeld: samenvoegen_json.xsl