Het PDF bestand blok zorgt ervoor dat het formulier als PDF bestand wordt opgeleverd. Naast het omzetten van het formulier als PDF kunnen ook pdf bijlagen aan de workflow worden toegevoegd en is het mogelijk om een compleet andere  layout PDF te genereren gevuld met de gegevens van het formulier. Alle drie mogelijkheden worden hieronder beschreven:

Formulier PDF

Het omzetten van het formulier naar een PDF bestand

Naam: Naam van het PDF bestand. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_documentnaam']  (zie uitleg Workflow variabelen)

Afmetingen: Keuze uit standaard A4 (210mmx297mm), A3 (297mmX420mm) of een zelf te bepalen formaat b x h

Marges: De witruimte van de rand van het pagina tot de formulier afbeelding

Header: Het bovenste gedeelte op een pagina die herhaald wordt op alle pagina's in het PDF bestand. De layout wordt in html formaat geïmporteerd en kan ook pagina nummering bevatten.

Footer: Het onderste gedeelte op een pagina die herhaald wordt op alle pagina's in het PDF bestand. De layout wordt in html formaat geïmporteerd en kan ook pagina nummering bevatten.

Pagina's: De pagina's die in het PDF bestand moeten voorkomen. Alle zorgt dat alle pagina's van het formulier in het PDF bestand voorhanden zijn. Bij Pagina's kan men met 1-3, of 1,2,4  exact opgeven welke in de PDF moeten voorkomen.

Bron: Het bron gegevens bestand voor de PDF, standaard is dit TabletForms.xml, maar er kan een eigen xml bron bestand in de workflow aangemaakt worden en hier geselecteerd worden.

Bijlage PDF

Het toevoegen van een PDF bestand dat in de workflow wordt meegenomen zoals bijvoorbeeld Algemene voorwaarden zodat deze samen met het formulier PDF bestand wordt verzonden

Naam: Naam van het PDF bestand. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_documentnaam']  (zie uitleg Workflow variabelen)

Bestand: Als een pdf bestand is toegevoegd, wordt Ja aangevinkt  en wordt de naam van het bestand getoond.

Eigen layout PDF

Importeer een html bestand met een eigen layout zodat deze gevuld wordt met de gegevens van het formulier en omgezet wordt naar een PDF bestand. Deze optie wordt gebruikt als er een Rapportage opgeleverd moet worden die anders eruit ziet als het ingevulde formulier.

Naam: Naam van het PDF bestand. Deze maakt ook gebruik van de Workflow variabelen zoals ['tf_documentnaam']  (zie uitleg Workflow variabelen)

HTML layout bestand: Als een html bestand is toegevoegd, wordt Ja aangevinkt  en wordt de naam van het bestand getoond. Deze wordt gevuld met de gegevens van het bron bestand en omgezet naar een PDF bestand.

Afmetingen: Keuze uit standaard A4 (210mmx297mm), A3 (297mmX420mm) of een zelf te bepalen formaat b x h

Marges: De witruimte van de rand van het pagina tot de formulier afbeelding

Header: Het bovenste gedeelte op een pagina die herhaald wordt op alle pagina's in het PDF bestand. De layout wordt in html formaat geïmporteerd en kan ook pagina nummering bevatten.

Footer: Het onderste gedeelte op een pagina die herhaald wordt op alle pagina's in het PDF bestand. De layout wordt in html formaat geïmporteerd en kan ook pagina nummering bevatten.

Pagina's: De pagina's die in het PDF bestand moeten voorkomen. Alle zorgt dat alle pagina's van het formulier in het PDF bestand voorhanden zijn. Bij Pagina's kan men met 1-3, of 1,2,4  exact opgeven welke in de PDF moeten voorkomen.

Bron: Het bron gegevens bestand voor de PDF, standaard is dit TabletForms.xml, maar er kan een eigen xml bron bestand in de workflow aangemaakt worden en hier geselecteerd worden.