De verschillende input en layout velden kunnen toegevoegd worden door op deze op het Designer vlak te slepen of door op ze te klikken waardoor ze op de eerst volgende plaats ingevoegd worden.

Als men met de muis over het toegevoegde veld zweeft, worden de randen van het veldgebied lichtblauw zichtbaar en verschijnen de verschillende veld knoppen.

Veldfuncties

Elk veld heeft een vast aantal functies om deze te verplaatsen, breder/smaller te maken, te kopiëren en te verwijderen.

Selecteer het blauwe blokje om het veld breder en smaller te maken. Een veld kan minimaal 145px en maximaal 900px breed zijn. Als een veld breder is dan de nog beschikbaare ruimte van de regel zal deze naar de volgende regel springen.De exacte breedte kan ook als een aantal px in de veldeigenschappen worden ingevoerd.

Door op het potlood icon te klikken worden de veldeigenschappen geopend. Deze worden in het hoofdstuk veldtypes verder toegelicht.

Selecteer het plus teken om het veld te dubliceren. Alle eigenschappen van het veld worden meegekopieerd zoals de breedte, naam enz. De naam van het gekopieerde veld dient daarna wel aangepast te worden zodat er geen dubbele veldnamen ontstaan.

Het kruis verwijdert het gehele veld, waardoor het eerst volgende veld de ruimte van het verwijderde veld inneemt.

Door het veld dichtbij de rand te selecteren kan deze naar een andere plaats in het designer vlak gesleept worden, waarmee de volgorde van de velden aangepast kan worden.