Het Tablet Forms Maps portaal kan met elke internet browser op PC, Tablet en mobiele telefoon geopend worden door op de volgende internetpagina in te loggen:


https://tf1.tablet-forms.nl/NFMaps/


Kies in het menu Kaarten de juiste kaart en vervolgens Details. De Kaart wordt nu getoond met alle locatiepunten. Door een locatiepunt te selecteren worden de details ervan getoond, en kan men het formulier aanmaken om te verwerken of als PDF bestand inzien.Als een locatiepunt nog niet verwerkt is heeft deze een rode kleur en wordt alleen de Maak wijzig link getoond. 


Zodra het locatiepunt via TabletForms is verwerkt, verandert deze in groen en wordt aangevuld met gegevens en de Open PDF bestand link. Het PDF bestand bevat het verwerkte formulier inclusief alle foto bijlagen. 


Nieuwe locatiepunten kunnen via de Locatie aanvragen link aangemaakt worden.


De Ga Naar optie bevat een lijst van alle locatiepunten op de kaart. Door een te kiezen zoomt de kaart gelijk in op het geselecteerde punt.


Alle gegevens van de hele kaart kunnen als CSV bestand worden gedownload door in het Kaarten menu de kaart en vervolgens exporteren te kiezen.